De Ligging

De ligging van Cortijo el Álamo is in het nog onbekende en onontdekte deel van Andalusië, tegen de grens van de provincie Murcia en een aantal kilometers van de grens van de provincie Castilië-La Mancha.  De Cortijo ligt in een beschermd agrarisch gebied en wordt omgeven door olijf- en amandelgaarden. Er is voor elk wat wils:

De natuurgenieters kunnen naar het natuurpark Sierra de María – los Velez, dat op een steenworp afstand ligt van de cortijo. In dit park wonen o.a. Griffongieren, slechtvalken en steenarenden. In dit park kan men naar hartenlust wandelen op de deels uitgezette paden. Als men van rust en stilte houdt, is dit de uitgelezen omgeving.

De cortijo ligt in het buitengebied van het schilderachtige witte dorp Velez-Blanco, bereikbaar binnen 5 auto minuten en wordt omgeven door van olijf-, amandel en fruitbomen. Vélez-Blanco is een historische plaats met zijn kasteel (Castillo-Palacio) dat in de 16e eeuw gebouwd is, nauwe straatjes, tapas bars en goede restaurants. Ook zijn hier rotstekeningen te vinden in de Cueva de Ambrosio die dateren uit de Midden Solutrean

Het historische dorp Velez Rubio, bereikbaar binnen 5 auto minuten, met diverse gezellige terrassen, leuke nauwe straatjes, pleintjes, tapas bars, restaurants en bezienswaardigheden.

  • De directe omgeving leent zich uitstekend voor mountain-biken (vele uitgezette routes) en ook voor fietsers zijn er voldoende mogelijkheden.
  • Doordat de omgeving niet volledig voorzien is van verharde wegen, kunnen ook 4 x 4 rijders hun hart ophalen op de vele onverharde wegen die tussen de olijf- en amandelgaarden liggen. Ook de rambla’s (opgedroogde rivierbeddingen) lenen zich hier uitstekend voor.
  • De bereikbaarheid van de steden Almería, Lorca, Murcia, Granada en de kust van Oost Spanje zijn goed, de autosnelweg is binnen 10 autominuten bereikbaar.
  • Tevens is er voor de shoppers een groot centraal winkelcentrum in Lorca
NederlandsEnglishFrançaisEspañol